Vesti iz trgovine

merkator_nisNajveći slovenački trgovinski lanac Merkator nastavlja sa širenjem svoje maloprodajne mreže u Srbiji. Prema pisanju dnevnog lista Danas, Familija i Jabuka su trgovine za čije je maloprodajne objekte Merkator zainteresovan.

12 velikih prodavnica Jabuke trebalo bi da se nađe u vlasništvu Merkatora, dok se navodi procenat od 60 posto udela u tom trgovinskom lancu. 19 manjih objekata ostaće u sistemu SOS-a. "Mi nećemo moći da naručujemo iste količine robe, pa ne znamo ni da li će proizvođači prodavati robu pod istim uslovima kao do sad, što nam je omogućavalo izuzetno pristupačne cene", rekla je direktorka marketinga SOS trgovine Milena Radulović.

Kako piše Danas, uprava Merkatora pregovara i s vlasnikom koncerna Agrokor koji je zainteresovan za kupovinu Merkatora, Ivicom Todorićem, o spajanju maloprodaje, ali nije poznato da li će tim pregovorima biti obuhvaćena i Todorovićeva mreža u Srbiji.

Iz Merkatora ove informacije nisu potvrđene, ali ni demantovane. Do kraja godine Merkator planira da u narednih nekoliko godina u Srbiju uloži oko 150 miliona evra.