Vesti iz trgovine

ZaraFranšizu vrednu 23 miliona evra, a samim tim i brendove "zara", "stradivarius", "pul end ber", "masimo duti", "berška i ojšo", Delta Sport grupa prodala je matičnoj španskoj kompaniji Inditeks.

Goran Karić, generalni direktor Delta sport grupe, izjavio je za medije da je u svakom velikom franšiznom poslovanju praksa da posle određenog perioda primalac i davalac franšize razmatraju najbolju mogućnost i najbolji momenat za prodaju biznisa, odnosno preuzimanje poslovanja na određenom tržištu.

"Zaključili smo da je sada najbolji momenat za prodaju biznisa", navodi Karić i naglašava da kompanije Delta sport panira dovođenje i pozicioniranje novih brendova na tržište zapadnog Balkana, a moguće je da će neki od njih biti iz oblasti ugostiteljstva i zabave.

Prva Zara u Srbiji otvorena je 2005. godine, a zatim su u tržnim centrima u Beogradu i Podgorici otvoreni i ostali brendovi "Inditeks" grupacije. Od otvaranja "Zare", četiri prodavnice ove kuće u Srbiji posetilo je 50 miliona ljudi, usluženo je šest miliona kupaca, a prodato 10 miliona modnih artikala. U Srbiji i Crnoj Gori do sada je otvoreno 19 prodavnica, a na poslovima vezanim za brendove "Inditeksa“ zaposleno je 600 radnika.