Vesti iz trgovine
imlek_logoKao odgovor na ukupnu situaciju na tržištu mleka u Srbiji i regionu, kompanija Imlek donela je odluku da uveze 2.000 junica ukupne vrednosti od oko 4 miliona evra radi ustupanja farmerima.

„Situacija na tržištu mleka u Srbiji trenutno nije na zavidnom nivou, stoga je Imlek, kao jedna od vodećih kompanija domaće mlekarske industrije, odlučio da se uhvati u koštac sa postojećim problemom i preuzme odgovornost za prevazilažnje istog", izjavila je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods Group-e.
Kako se navodi u saopštenju za medije, Holštajn junice, najkvalitetnijeg rasnog sastava sukcesivno će se uvoziti iz Nemačke i ustupati farmerima. Oni će isplaćivati Imleku vrednost dobijenih junica preko kredita koji će im biti odobren od strane banaka. Pored kredita za junice, farmeri će koristiti i kredit za investiranje u muznu opremu, objekte i proširenje kapaciteta farmi ukupne vrednosti od oko milion evra. Takođe, Imlek će subvencionisati 2 posto kamate, što na celokupan iznos kredita farmera iznosi oko 285.000 evra.