Vesti iz trgovine

TDR logoIndustrija duvana Rovinj (Tvornica duhana Rovinj - TDR) je, uprkos uticaju ekonomske krize i oscilacija dinara na njihovo poslovanje na srpskom tržištu, zabeležila rekordnu prodaju cigareta u Srbiji, u 2010. godini.

Prodaja 1,7 milijardi komada cigareta i ostvaren profit od 18 miliona evra u protekloj godini idu u prilog činjenici da je tržišni udeo TDR-a u poslednje tri godine u Srbiji povećan za 28%.

"Uprkos neplaniranom povećanju troškova i nastavka trenda nepovoljnog kursa dinara te otežanih uslova poslovanja zbog ekonomske krize, TDR je, zahvaljujući snazi i prepoznatljivosti svojih brendova prošle godine ostvario rekordnu prodaju u Srbiji", izjavio je predsednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković, na konferenciji za novinare u Beogradu.

TDR je vodeći proizvođač cigareta na regionalnom tržištu, sa tržišnim udelom od 85% na hrvatskom tržištu, 38% u Bosni i Hercegovini i sa više od 27% u zemljama bivše Jugoslavije. Ova kompanija je danas prisutna i na drugim evropskim tržištima, a prodajnu mrežu razvija i u zemljama Srednjeg i Dalekog istoka.