Vesti iz trgovine

lidl-logo-maliLidl lanac trgovina, u vlasništvu nemačke kompanije Schwarz Group, pokazao je interesovanje za preuzimanje lanca trgovina u Bugarskoj konkurentske nemačke kompanije Plus.
Tengelmann, vlasnik Plusa, potvrdio je da je u pregovorima za prodaju poslovanja u Bugarskoj i Rumuniji, prema specijalizovanom časopisu FoodBizDaily. Konačni dogovor nije još postignut.

Trenutno, Plus upravlja sa 16 trgovina u Bugarskoj, a Lidl očekuje da zvanično počne sa poslovanjem u Bugarskoj u proleće ove godine. Takođe, Lidl planira da preuzme i mrežu trgovina Plusa u Rumuniji koja trenutno iznosi oko 80 maloprodajnih objekata, kao i da otvori još 20 trgovina.

Prošle godine, Lidl je objavio planove da otvori skoro 50 novih trgovina u Rumuniji, početkom 2010. godine, čime bi uz akvizicije postao najveći maloprodajni lanac u zemlji sa preko 150 trgovina.

U 2007. i 2008. godini Plus je prodao mreže u gotovo svim evropskim državama, a ostao je da posluje samo u Austriji, Rumuniji i Bugarskoj, u okviru kojih posluje pod imenom Plus Eastern Europe.

Trenutno u Bugarskoj tri strana lanca imaju svoje mreže: Kaufland, Penny Market i Plus.

Izvor: Economy