Ekskluzivno: Nemački lanac drogerija Rossmann dolazi u Crnu Goru, Severnu Makedoniju...

Rossmann radnja

Nemački lanac drogerija planira širenje maloprodajne mreže na Balkanu ulaskom na tržišta Crne Gore i Severne Makedonije.

Kompanija Rossmann beleži pozitivne poslovne rezultate na svim evropskim tržištima. U 2022. godini, Rossmann je ostvario rekordan rast prodaje od 12,5 milijardi evra. Rossmann je nedavno saopštio i da je uspostavio saradnju sa ASPIAG (Spar Austria) grupom i da će asortiman Rossmann-a biti dostupan u Spar prodavnicama u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i severnom delu Italije. Saradnja je najavljena i sa kineskim lancem supermarketa.

Širenje maloprodajne mreže:

Rossmann je kroz partnerstvo i franšizni sistem poslovanja od nedavno prisutan u Azerbejdžanu. Prema pisanju nemačkog WIRTSCHAFTSFORUM-a, Rossmann planira širenje na Balkanu i ulazak na tržišta Crne Gore i Severne Makedonije. Na upit portala Retail Serbia, iz centrale Rossmann-a u Nemačkoj nisu želeli da iznose detalje o daljem širenju maloprodajne mreže i ulasku na nova tržišta. Rossmann je najstariji lanac drogerija u Evropi. Prvi objekat otvoren je u Nemačkoj 1972. godine. Kompanija posluje na više od 4.500 lokacija širom Evrope i zapošljava 60.000 radnika.