Rami Jensen

Vesti iz trgovine

01.09.2023 - Globalna maloprodajna kompanija proizvoda za kuću JYSK imenovala je Ramia Jensena za novog predsednika i izvršnog direktora, tek trećeg na toj poziciji od osnivanja kompanije.

 Jensen svoju karijeru u okviru Lars Larsen Grupe gradi od samih početaka svog poslovnog razvoja, počevši kao praktikant, pa sve do danas kada preuzima ulogu izvršnog direktora (CEO) kompanije JYSK. On će biti odgovoran za više od 3.300 prodavnica u 48 zemalja i upravljanje timom od preko 30.000 zaposlenih. Tokom protekle godine, Rami Jensen je blisko sarađivao sa bivšim predsednikom i izvršnim direktorom Jan Bøghom kako bi osigurao tranziciju koja nije ugrozila kontinuitet poslovanja. Rezultat te saradnje već se primećuje kroz inovativne promene koje su implementirane u izvršnom menadžmentu pod Jensenovim rukovodstvom.

„Izuzetna mi je čast preuzeti ulogu predsednika i izvršnog direktora kompanije JYSK. Naša komapnija ostvaruje kontinuirani rast i postiže rekordne rezultate od 1979. godine kada ju je osnovao Lars Larsen, a kasnije pod vodstvom Jana Boga. U JYSKu sam imao priliku lično da se razvijam i gradim karijeru, i sa uzbuđenjem gledam u budućnost. Radujem se saradnji u stvaranju izvanrednih rezultata za našu kompaniju i klijente. Uprkos izazovima, s punim samopouzdanjem verujem da ćemo ostati verni osnovnim vrednostima JYSKa i nastaviti progresivan razvoj našeg maloprodajnog lanca," ističe Rami Jensen, predsednik i izvršni direktor JYSKa.

Predsednik Lars Larsen Grupe, Jacob Brunsborg, ističe da ovo imenovanje označava novu eru u vodećoj poziciji kompanije, sa ciljem daljeg unapređenja i inovacija u skladu sa nasleđem koje JYSK gaji već dugi niz godina.

"Sa dubokim zadovoljstvom pozdravljamo Ramia kao našeg novog predsednika i izvršnog direktora. Njegova impresivna karijera unutar JYSKa pruža nam puno poverenje u njegovu sposobnost da kontinuirano vodi kompaniju na pravi način", izjavio je Brunsborg, predsednik Lars Larsen Grupe.

Rami Jensen je veći deo svoje karijere proveo baš u kompaniji JYSK. Prvi put se pridružio kao praktikant u prodavnici u Danskoj 1994. godine. Postepeno je napredovao do uloge izvršnog potpredsednika za razvoj poslovanja. Privremeno je napustio kompaniju 2018. godine, kako bi bio izvršni direktor u kompaniji ILVA koja je isto u sastavu Lars Larsen grupe, pre povratka u JYSK 2022. godine. U skladu sa novim vizijama koje su zahvatile vrhovno rukovodstvo kompanije, došlo je do značajnih unapređenja i na tržištu Srbije.

U tom kontekstu, istaknuto je imenovanje Milana Stevanovića, koji je prešao sa pozicije District managera na poziciji Retail managera za Srbiju i postao deo upravljačke strukture na regionalnom nivou. Milan je postao član uprave JYSKa, odgovoran za tržišta Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.U JYSKu, gde se lični razvoj i timski duh smatraju prioritetom, a talenat se nagrađuje, Milan je putem internog razvojnog programa napredovao do pozicije na kojoj je preuzeo ukupnu odgovornost za maloprodajne regione u zemlji.

"Sa ponosom sam preuzeo vođenje tima izvanrednih profesionalaca koji neprestano rade kako bi našim kupcima pružili izvanredno iskustvo. U JYSKu, posao nije samo obaveza, već prilika za lični i profesionalni rast. Svakodnevno se suočavamo sa novim izazovima, ali uz snažnu podršku kompanije, prevazilazimo sve prepreke. JYSK ne samo da otvara vrata napretka, već ih širom otvara - konstantno se obučavamo i usavršavamo kroz treninge. Čvrsto verujem da stagnacija nije opcija, a ovo je više od posla", istakao je Milan Stevanović, Retail manager JYSKa za Srbiju.