Nemački lanac drogerija ulazi na nova tržišta bez maloprodajnih objekata - nove drogerije na Balkanu

Rossmann Danska

Drugi po veličini lanac drogerija u Nemačkoj, Rossmann, ulazi na nova tržišta, saopštili su iz centrale kompanije.

Kompanija Rossmann, saopštila je da ulazi na tržište Danske bez maloprodajnih objekata. Celokupno poslovanje Rossmann će obavljati putem online prodavnice. "Dansko tržište je za nas veoma uzbudljivo, jer klasični koncept drogerije - kao što postoji u mnogim zemljama, pa i u Nemačkoj, još uvek ne postoji. Prilikom implementacije Rossmann online prodavnice u Danskoj, oslanjamo se na višedecenijsko iskustvo i logistiku. Visokokvalitetni proizvodi i celokupna ponuda na online prodavnici prilagođena je kupcima u Danskoj", istakli su iz centrale Rossmann-a. Dostava će biti besplatna za kupovine od 399DKK (53EUR).

Rossmann je nastavio sa širenjem maloprodajne mreže na Balkanu otvaranjem nove drogerije u Albaniji u kojoj posluje pod imenom Rossmann&lala, dok je nešto ranije otvorena i nova drogerija na teritoriji Kosova*.

Rossmann je drugi po veličini drogerijski lanac u Nemačkoj. Posluje u Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Albaniji, Češkoj, Kosovu*, dok je tokom prošle godine otvorio prve drogerije i u Španiji.

Iz Rossmann-a su ranije za portal Retail Serbia potvrdili da za sada nemaju u planu ulazak na nova tržišta na Balkanu.