Vesti iz trgovine

Mere Bosna i HercegovinaRuski trgovinski lanac MERE planira da poveća svoje prisustvo na Balkanu ulaskom na tržište Bosne i Hercegovine.

Ros Produkt Servis, deo ruske Torgservis grupe planira da uđe na tržište Bosne i Hercegovine otvaranjem više desetina maloprodajnih objekata. Prve markete diskont tipa, pod brendom MERE grupa planira da otvori u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Zenici, Mostaru i ostalim gradovima. Budući maloprodajni objekti u Bosni i Hercegovini prostiraće se na površinama od 1000 i više kvadratnih metara. MERE je na tržištu Srbije svoje poslovanje zvanično otpočeo u decembru prošle godine otvaranjem diskonta u Batajnici koji je ponudio širok asortiman domaćih i uvoznih brendova, ali i proizvodima iz Rusije i Belorusije.

Sestrinska kompanija Svetofor nastavila je snažnu ekspanziju na srpskom tržištu otvaranjem dva nova diskonta koji se prostiru na više od 1000m2. Novi objekti nalaze se u Mladenovcu i Šapcu. Prilikom otvaranja prvog maloprodajnog objekta u Šapcu, predstavnici Svetofora su izjavili da kompanija planira da bude prisutna na 150 lokacija širom Srbije.

Torgservis grupa je jedna od najvećih trgovačkih grupacija u Rusiji koja posluje sa brendovima Svetofor i Mere. Pored Bosne i Hercegovine, MERE planira da uđe i na tržište Makedonije, Grčke, Bugarske... MERE je nedavno otvorio i prve diskont markete u Španiji, a planira se ulazak i u Belgiju, Italiju, Veliku Britaniju...