Vesti iz trgovine

Mix Markt Međunarodni maloprodajni lanac sa sedištem u Nemačkoj, Mix Markt, otvara nove prodavnice na Balkanu i najavljuje ulazak na nova tržišta.

 Ekskluzivno za portal Retail Serbia, menadžment međunarodnog lanca marketa Mix Markt otkriva svoje planove za naredni period. "17.6. smo otvorili veću i moderniju prodavnicu u Budvi, na adresi Žrtava fašizma (Tehnomax). Kompanija je nedavno otvorila i prvu prodavnicu u Podgorici na adresi Josipa Broza Tita, lamela A. Naziv Mix Markt odražava našu široku paletu hrane iz istočnoevropskih zemalja. Samo Mix Markt nudi tako izvanrednu raznolikost istočnoevropske hrane. Svojim kupcima pružamo raznovrsnu kombinaciju ruskih, turskih, poljskih, turskih, rumunskih, ali i proizvoda sa Balkana, Azije...U ponudi se nalazi veliki izbor i mlečnih proizvoda, kobasice i mesne prerađevine. Naš asortiman takođe uključuje riblje proizvode, mlečne proizvode, sladolede, zamrznutu hranu, testenine, sokove, alkoholna pića. Ponuda je upotpunjena i asortimanom hemije, kozmetike, ukrasima i stvarima za kuću".

Širenje maloprodajne mreže i ulazak na nova tržišta:

"Menadžmentu kompanije je veoma zanimljiv region Balkana. U planu je širenje na nova tržišta. Za sada ne možemo da pružimo više informacija, ali ćemo javnost svakako na vreme obavestiti o daljim planovima. Budući planovi predviđaju ulazak i na tržište Srbije".

Mix Markt je međunarodni lanac marketa osnovan 1997. i najveći je partner Monolith grupe. Lanac posluje na više od 300 lokacija širom Evrope. U Nemačkoj posluje sa više od 160 marketa i otvara nove maloprodajne objekte. Kompanija trenutno posluje sa pet marketa koji se nalaze u Herceg Novom, Baru, Tivtu, Podgorici i Budvi.