Vesti iz trgovine

Lidl MladenovacKompanija Lidl otvorila je svoju 50. prodavnicu po redu u našoj zemlji.

Prva prodavnica kompanije Lidl u Mladenovcu, nalazi se na adresi Kralja Petra I 50. Ovim je, od prvih otvaranja 2018. do danas, obeležen zlatni jubilej od 50 prodavnica u 32 grada širom naše zemlje. Uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera, i jubilarna prodavnica je dočekala prve potrošače po tradiciji, tačno u 08.00 časova.

„Današnji dan je od velikog značaja za nas - dan kada smo otvorili jubilarnu 50. prodavnicu u Srbiji. Iako je naš primarni zadatak da potrošačima u svakom gradu u kom poslujemo ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta, još od otvaranja prvih prodavnica 2018. godine, znali smo da je naša vizija mnogo šira, odnosno, da želimo da budemo partner zajednice u kojoj živimo i poslujemo. Verujemo da smo tokom protekle dve godine brojnim ulaganjima u srpsku privredu, novim radnim mestima i društveno odgovornim projektima tu nameru i ostvarili, te da je poverenje potrošača koje nam svakodnevno ukazuju u 32 grada širom Srbije, najbolji dokaz toga. Ovo je tek početak našeg zajedničkog razvoja, rame uz rame sa domaćom privredom“, izjavio je generalni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina.

Otvaranjem nove prodavnice u Mladenovcu, otvoreno je i više od 30 novih radnih mesta, što Lidl čini poslodavcem sa više od 2.200 zaposlenih u našoj zemlji.

Tokom gradnje prodavnice u Mladenovcu, za glavnog izvođača radova, angažovana je domaća firma, dok je svojim radom doprinelo i 30 drugih domaćih podizvođača. Takođe, povodom otvaranja urađena je i pešačka staza uz parcelu.

Nova Lidl prodavnica biće otvorena za svoje potrošače od ponedeljka do nedelje od 08-22h.

O Lidlu:

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih diskontnih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih.
U Srbiji kompanija Lidl je svoje prve prodavnice otvorila u oktobru 2018. godine i trenutno ima 50 prodavnica u 32 grada širom zemlje.