Vesti iz trgovine

Cora RumunijaBelgijska trgovačka grupacija Louis Delhaize menja strategiju u našem regionu otvaranjem prodavnice manjeg formata pod brendom Cora Urban.

Trgovački lanac Cora, koji posluje o okviru belgijske grupacije Louis Delhaize menja strategiju poslovanja u našem regionu otvaranjem prve Cora Urban prodavnice u Rumuniji. Ipak, iz sedišta Core su izjavili da će njihovih 11 hipermarketa na rumunskom tržištu ostati glavni fokus kompanije i u narednom periodu.

Šta je Cora Urban koncept i kako je nastao?

Prva Cora Urban prodavnica otvorena je u Bukureštu i nudi u svakom trenutku 1.000 raznovrsnih artikala, kao i 40.000 artikala poručenih preko online platforme i preuzimanjem u novoj prodavnici. Pascal Aigle, direktor Cora Urban projekta je izjavio: "Ovo je potpuno novi koncept prodavnice na rumunskom tržištu, osmišljen kao rešenje za gradskog potrošača, kao i za ljubitelje online kupovine. Koncept je prilagođen trenutnom vremenu, u vreme kada pandemija transformiše potrošačke navike i tendencija da se skrati vreme provedeno u prodavnici. Odlučili smo se da pilot projekat pokrenemo u urbanom delu grada, jer se naša ciljna grupa potrošača nalazi u takvim oblastima velikih gradova."

Ponuda: prva Cora Urban prodavnica nudi raznovrne artikle, uključujući voće i povrće, salate, slatkiše, organske proizvode, stvari za domaćinstvo, peciva, meso i suhomesnate proizvode rumunskih proizvođača.

Iz Core su istakli da 11 hipermarketa ostaje glavni portfolio kompanije gde kupce čeka ponuda od preko 75.000 proizvoda. Cora je u Rumuniji prisutna od 2003. godine i jedan je od najdinamičnijih maloprodajnih brendova na tržištu. Poslednjih godina Cora je investirala u modernizaciju maloprodajne mreže renoviranjem hipermarketa i uvođenjem inovativnih usluga.

Louis Delhaize grupa iz Belgije osnovana je 1875 godine. Trgovačka grupa danas posluje sa marketima, supermarketima i hipermarketima na tržištima Belgije, Francuske, Luksemburga i Rumunije.