Vesti iz trgovine

VOLI SrbijaNajveći crnogorski maloprodajni lanac Voli, planira ulazak na srpsko tržište, nezvanično saznaje portal Retail Serbia.

Najveći prehrambeni crnogorski lanac Voli završio je 2020 godinu sa novootvorenim hipermarketom u Zeti. Na 1600 kvadratnih metara, potrošače očekuje oko 10.000 artikala. U sklopu novog hipermarketa, kupcima je na raspolaganju i usluga TAKE&GO. Novi hipermarket poseduje 150 parking mesta i zapošljava 50 radnika. Sa više od 60 maloprodajnih objekata u 27 mesta, Voli je danas najveći trgovački lanac u Crnoj Gori.

Nezvanično, Voli planira da uskoro uđe i na srpsko maloprodajno tržište. Pored Srbije, kompanija je ispitivala i ostala tržišta u regionu. Na upit portala Retail Serbia, da li mogu da potvrde informacije o početku operacija u Srbiji, iz sedišta Voli-ja, nije bilo odgovora.

Voli u Crnoj Gori posluje sa formatima: market, supermarket i hipermarket, dok se u Podgorici nalazi distributivni centar na 16.000 kvadrata. Voli je nedavno otvorio i svoju online prodavnicu koja nudi oko 4500 artikala.