Vesti iz trgovine

Eurospin HrvatskaItalijanski lanac diskont marketa, Eurospin, otvorio je svoju prvu prodavnicu u Hrvatskoj. Otvaranje drugog objekta planirano je za kraj meseca.

Najveći lanac diskont marketa u Italiji, Eurospin, započeo je svoju ekspanziju u Hrvatskoj otvaranjem prve prodavnice u Zadru. 13. avgusta otvorena je prva prodavnica poznatog trgovca, a u ponudi se nalazi oko 2.500 artikala. Objekat se nalazi na mestu nekadašnjeg Billa supermarketa koja više nije prisutna u Hrvatskoj. 28. avgusta Eurospin planira otvaranje i svoje druge prodavnice na hrvatskom tržištu koja će se nalaziti u Supernova tržnom centru Požega.

"Eurospin nudi celovit asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda: od provereno kvalitetnih proizvoda na odeljenju mesa, ukusnih delikatesa, dnevno svežih proizvoda u pekari, voća i povrća, do kućnih aparata, odeće i ostalih artikala za svakodnevnu upotrebu. U Eurospin trgovinama pronaći ćete isključivo Eurospin robne marke i proizvode osmišljene prema zahtevima pojedinog tržišta. Na ovaj će način i hrvatskim kupcima biti omogućen jedinstven i najpovoljniji asortiman, u skladu sa vrednostima pametne kupovine" istakli su iz Eurospin Hrvatska.

Eurospin, nezvanično, ispituje i ostala tržišta u regionu, među kojima je i Srbija. Ipak, na zvaničan upit portala Retail Serbia, da li kompanija planira ulazak i operacije na našem tržištu, iz sedišta kompanije Eurospin u Italiji su istakli da otvaranje prodavnica u Srbiji za sada nije u planu, ali nisu potvrdili, ni demantovali da li ispituju mogućnosti i da li rade analizu tržišta.

Eurospin u Hrvatskoj planira da napravi ekspanziju narednih godina otvaranjem više od 100 prodavnica širom zemlje. Do kraja godine u planu je i početak poslovanja na Malti. Kompanija je osnovana 1993. godine i trenutno posluje u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.