Vesti iz trgovine

Verano Shopping parkKompanija „Verano”, koja već ima razgranate poslove u Beogradu, planira da za godinu dana počne sa izgradnjom velikog park - shopping city-ja pored Ibarske magistrale na opštini Čukarica, svega 200 metara od novosagrađenog dela obilaznice.
Prema idejnom konceptu ceo kompleks bi se prostirao na 100 hektara, a bilo bi izgrađeno čak pola milona kvadrata.

Okružena sa dve izuzetno važne saobraćajnice, kao što su Ibarska magistrala i obilaznica, ova lokacija poseduje jako dobar transportni potencijal, pa je pogodna za ovakav tip projekta. Kompleks bi trebao da ima 17 velikih maloprodajnih objekata raznih namena. Iako je kompanija „Verano” obezbedila većinski deo sredstava za ovaj projekat, u izgradnji učestvuju i firma „Citadela” sa svojim fondom „Trijumf”, kao i „Yu kapital”, koju je „Verano” angažovao za rad na razvoju zemljišta predviđenog za gradnju.
"Šoping siti bi imao auto salon, multipleks bioskop, autlet radnje, restorane, „cash and carry” hipermarkete, specijalizovane tržne centre za nameštaj, teskstil i veliki parking prostor. Ovaj projekat će biti rađen po uzoru na slične komplekse u Beču i Ljubljani", objašnjavaju u firmi „Yu kapital”.
Kako navode iz firme „Yu kapital” po generlnom urbanističkom planu, na ovoj lokaciji mogu da se grade objekti ovog tipa, a ako sve bude išlo po planu prvi radovi bi počeli krajem sledeće ili početkom 2010. godine.
"Projekat je podeljen na dva detaljna plana. Jedan ide na javni uvid za oko dva, a drugi za četiri meseca. Ako ih skupština usvoji, gradnja bi počela za oko godinu dana i tom slučaju ceo kompleks bi trebao da bude završen tokom 2014. godine. Ova ideja je veoma blizu relizacije, međutim još ništa nije definitivno i trenutno smo u fazi kupovine zemljišta od privatnih lica", kažu u firmi „Yu kapital”.

Izvor: Blic