Vesti iz trgovine

TempoDelhaize Serbia i Mega Image Romania, članice Ahold Delhaize Grupe nastavljaju sa širenjem maloprodajne mreže, kao i sa modernizacijom postojećih objekata.

Delhaize Serbia: Sa oko 450 objekata, Delez ostaje lider u maloprodajnom sektoru na srpskom tržištu. Iz sedišta kompanije u Srbiji su za portal Retail Serbia istakli da je od početka tekuće godine otvoreno 11 novih objekata. Maxi supermarketi od sada se nalaze na sedam novih lokacija, četiri u Beogradu i po jedna u Novom Sadu, Leskovcu i Pančevu, dok je prodajna mreža Shop&Go marketa bogatija za četiri objekta, od kojih po dva u Beogradu i Novom Sadu.

Delez je nedavno u Tempo centrima u Novom Sadu, Nišu i Užicu predstavio nove koncepte u zonama pijace, delikatesa i pekare. Iz Deleza je saopšteno da potrošače uz širok asortiman čeka i bogatija ponuda svežih namirnica, uz potpuno novo iskustvo kupovine.

Delez je u Srbiji u saradnji sa kompanijom Henkel započeo humanitarnu akciju pod nazivom "Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno", kako bi podržali rad Crvenog krsta Srbije. Mogućnost da pruže podršku imaju svi oni koji u periodu od 1. avgusta do 1. spetembra kupe bilo koja dva Schauma proizvoda u Maxi supermarketima. Henkel će za svaka dva proizvoda, treći donirati humanitarnoj organizaciji.

Mega Image Romania: I pored veoma snažne konkurencije na rumunskom tržištu, članica Ahold Delhaize Grupe, Mega Image, ostaje lider u prehrambenom sektoru. U centru Bukurešta, kompanija je predstavila novi format i koncept prodavnice. Na mestu nekadašnjeg Mega Image objekta koji je bio zatvoren za potrošače od sredine prošle godine, nova prodavnica donosi sasvim novi koncept i još širu ponudu proizvoda rumunskih proizvođača. Iz Delezove filijale u Rumuniji su istakli da su veoma ponosni na lansiranje nove prodavnice koja u svojoj ponudi ima čak 135 vrste sira, kao i bogatu ponudu u galeriji vina iz celog sveta, kao i selekciju vina iz nekoliko oblasti Rumunije. Novi objekat prostire se na dva nivoa, dok se u prizemlju nalazi ponuda voća, povrća, sušeno i kandirano voće, začini, slatkiši, kao i ARC pekara, koja je poznata po finim pecivima.

Uz preuzimanje trgovinskog lanca Zanfir, Mega Image je nastavio da širi prodajnu mrežu ulaskom u regione u kojima do sada nije poslovao. Od početka godine prodajna mreža je uvećana za 23. nova objekta, dok su iz kompanije potvrdili da će i u drugoj polovini godine nastaviti snažnu ekspanziju.

"Ubrzavamo tempo naše ekspanzije i stižemo u nova mesta, urbane centre u kojima želimo da osnažimo naše prisustvo. Naša ambicija je da budemo bliski sa našim klijentima, da što bolje integrišemo naš stil i da ih svakodnevno inspirišemo kroz našu ponudu kvalitetnih proizvoda, kroz sopstvene brendove i lokalne proizvode. Nastavljamo sa istim tempom otvaranja naših novih prodavnica " izjavio je generalni direktor Mega Image, Mircea Moga. Delez će se u drugoj polovini godine najviše fokusirati na otvaranje novih prodavnica u Temišvaru, Klužu i Jašiju, kao i u gradovima u kojima je najviše prisutan, Bukureštu, Đurđu i Prahovu.

Ahold Delhaize Grupa:

Ahold Delhaize sa više od 6.500 prodavnica spada u jedne od najveće maloprodajne lance u svetu koji na nedeljnom nivou usluži više od 50 miliona potrošača. U kompaniji je trenutno zaposleno blizu 400.000 radnika. Pored Srbije, u našem regionu Grupa posluje u Rumuniji i Grčkoj. Grčka filijala i novo rukovodstvo su više puta potvrdili da je plan kompanije da ponovo zauzme lidersku poziciju na grčkom tržištu od domaćeg lanca Sklavenitis u čijem sastavu posluje nekadašnji Marinopoulos.

Nezvanično, Ahold Delhaize je spreman na veće akvizicije u Grčkoj, a kao moguća se spominje preuzimanje lanca Masoutis. Ipak, zbog cene od preko 350 miliona evra, Ahold Delhaize je prekidao pregovore. Masoutis je danas najveći lanac supermarketa na severu Grčke i jedan od većih u celoj zemlji sa oko 700 miliona evra prometa godišnje. Na velike ambicije Ahold Delhaize Grupe u Grčkoj mogao bi da utiče i dolazak ruskog diskontera Mere koji planira ulazak u Grčku.