Vesti iz trgovine

Bingo Otoci Najveći maloprodajni lanac u Bosni i Hercegovini, tuzlanski Bingo, pravi snažnu ekspanziju otvaranjem novih objekata svih formata.

Kompanija Bingo otvorila je novi hipermarket u naselju Ciljuge u opštini Živinice. Peta po redu Bingo poslovnica u opštini Živinice prostire se na 2.000 kvadrata prodajnog prostora i zapošljava 40 radnika. U modernom ambijentu novog hipermarketa kupcima je ponuđen širok asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, a na raspolaganju je i restoran koji se nalazi u sklopu objekta. Kompanija je saopštila i da je nastavila širenje maloprodajne mreže i sa manjim formatima prodavnica. Novi Bingo supermarket i minimarket otvoreni su u Bihaću, na adresama Darivalaca Krvi 39 i na Trgu Zlatnih Ljiljana bb. 

Bingo je saopštio i da je nekadašnji hipermarket francuskog Interex-a u Gradišci koji je preuzet krajem 2014. godine dobio novi i moderniji izgled. Objekat je proširen i sada se prostire na 1.300 kvadrata, dok je kupcima ponuđen širi izbor proizvoda. Pored 40 zaposlenih u narednom periodu će u modernizovanom hipermarketu posao dobiti još 10 radnika. U objektu se nalazi caffe bar i cvećara. 

Nešto ranije kompanija je renovirala i modernizovala hipermarket Ušće u Tuzli koji će ubuduće poslovati pod brendom Bingo Plus. Renoviranje hipermarketa trajalo je dve sedmice, a kupcima je pored modernijeg izgleda ponuđen i širi asortiman proizvoda. 

Bingo ove godine obeležava 25. godina poslovanja. Kompanija je lider u maloprodajnom sektoru Bosne i Hercegovine sa više od 190 prodavnica i 65 restorana. U sklopu grupacije nalazi se i devet fabrika.