Mlekara Subotica najavila investicije od 2,5 miliona evra

Mlekara Subotica

Sa ciljem da se na najbolji način predstavi proces proizvodnje mlečnih proizvoda, za predstavnike medija organizovana je jedinstvena poseta Mlekari Subotica koja posluje u okviru kompanije Imlek.

Prlikom obilaska proizvodnih pogona novinarima je predstavljen kompletan proces proizvodnje mlečnih proizvoda. Prikazani su postupci termičke obrade, kao što su pasterizacija i sterilizacija, kojima se mleko obrađuje od prijemne rampe, kao i pakovanje pod "ultra clean" postupkom. Tokom 2016. godine nove investicje su iznosile 2,7 miliona evra, dok su tokom prošle one iznosile 2,57 miliona evra. Iz kompanije su najavili da će u modernizaciju proizvodnih pogona tokom ove godine investirati dodatnih 2,5 miliona evra u nove tehnologije, kvalitet i bezbednost na radu. 

Marija Malović, menadžer za odnose sa javnošću je istakla da je Mlekara Subotica prva mlekara u zemlji koja je dobila dozvolu za izvoz na tržišta Evropske unije. Ona je dodala da je samo u protekloj godini investirano više od dva miliona evra u cilju održanja kvaliteta i unapređenja proizvodnje.

Mlekara Subotica osnovana je 1955. godine kao Zadružna Mlekara, a od 2015. godine prelazi u vlasništvo kompanije Imlek. Pored četiri proizvodna pogona u Srbiji, u sastavu kompanije nalaze se i proizvodni kapaciteti u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.