Vesti iz trgovine

Mercator BrčkoTržni centar "Mercator" otvorio je svoj prodajni objekat u brčanskom naselju Kolobara. Moderan tržni centar prostire se na površini od 11.000 metara kvadratnih, a zaposlio je i 100 radnika.
Otvaranjem objekta u Brčkom obeležena je osma godišnjica prisustva ove slovenačke kompanije na tlu BiH, koja je za to vreme investirala oko 180 miliona maraka i zaposlila 1.070 radnika.

"Pored niza problema imovinsko-pravne prirode i kašnjenja u izvođenju radova, a time i otvaranja tržnog centra, neimari iz 85 bh. preduzeća uspeli su da za 130 radnih dana sagrade naš 17. tržni centar u BiH u koji je investirano 18 miliona evra", rekao je Mensud Lagumdžija, direktor "Mercatora BH".

On je istakao da "Mercator" namerava da nastavi širenje mreže prodajnih mjesta u BiH i partnerskih odnosa sa domaćim proizvođačima.

"Trećina robe u svim objektima 'Mercatora' nabavljena je od bh. proizvodnih firmi", ističe Lagumdžija.

Sarajevski "Energogroup", koji je bio glavni izvođač radova na tržnom centru "Mercatora" u Brčkom, podiže na istoj lokaciji i zabavni centar, izuzetno atraktivan objekat s apartmanima i višenamenskom kongresnom dvoranom, u kojem će, sredinom juna iduće godine, posao dobiti još 200 radnika.

Izvor: Nezavisne