Vesti iz trgovine

Iulius MallTokom decembra započeti su radovi na proširenju Iulius Mall-a u Temišvaru koji će nakon proširenja postati najveći trgovački centar u Rumuniji i jedan od najvećih u regionu.

Iulius Mall u Temišvaru otvoren je 2005. godine i raspolaže sa 71.000 kvadrata prodajnog prostora, a posetiocima pored velikog broja modnih brendova nudi i hipermarket francuske Grupe Auchan, 25 restorana i kafeterija među kojima su Kfc, Pizza Hut, Starbucks i drugi, ukupno 350 maloprodajnih i ugostiteljskih objekata. Tokom decembra započeti su radovi na proširenju šoping mola, ali i na izgradnji najvećeg poslovnog parka u Rumuniji koji će biti izgrađen u nekoliko faza. Iulius Mall će krajem tekuće godine dobiti novih 47.000 kvadrata prodajnog prostora čime će postati najveći šoping centar u Rumuniji i regionu sa novih 100 prodavnica. Pored novih maloprodajnih brendova, centar će ponuditi nove restorane, barove i bioskop, a posetiocima će biti na raspolaganju i dodatni parking sa 1.500 mesta.

Pored proširenja Iulius Mall-a, planirana je izgradnja i kancelarijskog prostora u nekoliko poslovnih kula, među kojima će biti i najviša zgrada u Rumuniji visine 155 metara i sa oko 55.000 kvadrata. Vrednost ukupnih investicija procenjuje se na 220 miliona evra i predstavlja najveću investiciju na tržištu nekretnina na zapadu zemlje.