Vesti iz trgovine

BW Galerija Nakon uspešnog postavljanja šipova, zvanično su počeli radovi na izgradnji konstrukcije BW Galerije, najveće šoping destinacije u Srbiji i regionu.

Događaju su prisustvovali predstavnici kompanije Belgrade Waterfront i kompanije Gradina, koja je izabrana za glavnog izvođača strukturalnih radova. Jedinstveni arhitektonski koncept i dizajn BW Galerije pružiće svim posetiocima osećaj kupovine „na otvorenom“ i povezanosti sa prirodnim okruženjem.

BW Galerija, jedna od centralnih tačaka projekta Belgrade Waterfront, prostiraće se na ukupnoj površini od 300.000 kvadratnih metara, uključujući nadzemnu površinu od 143.000 kvadratnih metara, od kojih će 93.000 kvadratnih metara prostora biti za izdavanje, sa bogatom ponudom maloprodajnih objekata. Osim jedinstvenog šoping iskustva, svi posetioci imaće priliku da uživaju i u modernim bioskopskim salama, kafićima i restoranima sa baštama na obali reke.

Glavni projektant BW Galerije je RTKL, jedna od najvećih i najpoznatijih kompanija u svetu dizajna, a lokalni konsultant je ArhiPro. Čitav kompleks osmišljen je tako da integriše i proširi postojeću mrežu beogradskih ulica, da naglasi njihov duh i uklopi ih u zgradu. Da bi se to postiglo, niz ulica sa različitim karakteristikama definisaće prepoznatljive zone u okviru Galerije – Lux street, u kojoj će se nalaziti klasični i luksuzni brendovi, High street, koja će obuhvatati modernu i šik garderobu i Arcade and Laneways, namenjenu ljubiteljima neformalne odeće. Staklena kupola na vrhu BW Galerije obezbediće prirodno osvetljenje celog prostora, a ogromni stakleni prozori pružiće poseban ugođaj posetiocima, stvarajući utisak povezanosti sa prirodnim okruženjem.

BW Galerija će omogućiti i pristup spektakularnom pogledu sa vrha Kule Beograd, do koje se može doći preko pasarele na drugom nivou. Osim toga, tržni centar će imati veliki parking sa 3.700 parking mesta i biće povezan sa svim glavnim saobraćajnicama. Otvaranje BW Galerije zakazano je za 2020. godinu, kada će biti završena prva faza projekta Belgrade Waterfront, a osim tržnog centra, ona obuhvata i BW Residences, BW Vistu, BW Parkview, kao i St. Regis Beograd, smešten u Kuli Beograd.