Vesti iz trgovine

Nelly fabrika čokoladeKompanija Nelly iz Loznice, svečano je otvorila novu proizvodnu liniju u koju je investirala tri miliona evra.

Kako je rečeno iz kompanije prilikom jučerašnjeg obilaska fabrike, otvaranjem je povećan asortiman proizvoda i celokupna proizvodnja za 80%, ali i zaposleno 50 novih radnika.

Nove proizvodne kapacitete domaće kompanije Nelly iz Loznice, svečano su otvorili, direktor fabrike, Mitar Obradović i Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Aleksandar Vulin. Direktor, Mitar Obradović je istakao, da je sporazumom CEFTA omogućen izvoz proizvioda na prostoru bivše Jugoslavije, bez carine, ali i da se proizvodi kompanije Nelly nalaze u svih 9000 x5 marketa širom Rusije. On je dodao, da će rusko tržište za njih ostati prioritet, ali i da se Nelly čokolade izvode u još 12 zemalja.

Novi asortiman Nellina mlečnih čokolada predstavlja vrhunac napora srpskih tehnologa koji su proizveli premijum domaće čokolade koje mogu da pariraju svetskim brendovima, istakli su iz kompanije.

Trgovinski predstavnik Ruske federacije Andrej Nikolajevič Hripunov, istakao je da je saradnja između Republike Srbije i Ruske federacije sjajna i da kada je reč o fabrici Nelly to nije samo saradnja sa Ruskom federacijom nego i sa Belorusijom, Jermenijom gde se takođe mogu naći Nelly proizvodi, rekavši da ga ne bi začudilo da se jednog dana Nelly fabrika otvori i u samoj Ruskoj federaciji.

Ministar, Aleksandar Vulin je istakao, da je Nelly primer preduzetništva kakvog se nadamo da će biti mnogo češće u Srbiji. On je naglasio, da je Nelly porodično preduzeće u kome rade sve generacije, ali i da u njemu trenutno radi 300 radnika.

Otvaranjem novih proizvodnih kapaciteta, kompanija Nelly je investirala tri miliona evra, zaposlila pedeset novih radnika i ponudila četrdeset novih proizvoda. U planu je da se uskoro otvori i novi distributivni centar u Beograd kako bi proizvodi bili još bliži kupcima.