Vesti iz trgovine

KFC objekat Najpoznatiji lanac brze hrane pilećih specijaliteta KFC, otpočeo je snažnu ekspanziju na Balkanu otvaranjem pet novih restorana.

KFC je u Beogradu svečano otvorio novi, šesti po redu restoran u Srbiji, koji se nalazi u sklopu novootvorenog šoping mola BIG Fashion na Karaburmi. Novi KFC restoran i prvi u ovom delu grada zauzima površinu od 100 kvadratnih metara. Novim otvaranjem, KFC je sada prisutan na pet lokacija u Beogradu i jednoj u Novom Sadu. Kosovska Mitrovica je još jedan grad u kome je od sada prisutan ovaj lanac restorana. Tokom aprila, svečano je otvoren prvi restoran u tom gradu koji ispunjava visoke KFC standarde. Ekspanzija se nastavlja i u Prištini otvaranjem drugog po redu restorana u tom gradu koji se nalazi u sklopu benzinske stanice Petrol Company. 

KFC Hrvatska je takođe nastavila da širi prodajnu mrežu. Novi KFC restoran svečano je otvoren u Splitu u sklopu City Center one. Ovo je prvi restoran u tom gradu i šesti u Hrvatskoj. 

Rumunska flijala KFC-a saopštila je da je obeležila 20. godina rada na tom tržištu. Poslednji novootvoreni KFC restoran nalazi se u sklopu City Mall-a u gradu Pjatra Njamc. Ovo je 63. po redu restoran u Rumuniji a kompanija koja je nosilac franšize najavljuje dalje širenje i nove investicije. 

Susedna Mađarska ima najrazvijeniju KFC mrežu restorana u regionu. Samo u Budimpešti i okolini, lanac je prisutan na više od 30 lokacija. Restorani se nalaze i u svim većim mestima širom zemlje. 

Prvi KFC restoran otvoren je 1930. godine. Trenutno u svetu posluje 16.000 restorana u više od 100 zemalja, a na našem tržištu prisutan je kroz franšizu od 2007. godine.