Vesti iz trgovine

AldataKompanija Aldata Solution, vodeći dobavljač softverskih rešenja u oblasti trgovine na malo, objavila je danas da će kompanija Nelt – vodeća distributivna kompanija u Srbiji – unaprediti planiranje svojih skladišnih kapaciteta i upravljanje produktivnošću korišćenjem naprednih opcija modula G.O.L.D Stok (Stock) i implementacijom G.O.L.D Si-plen (C-Plan) rešenja.

Aktiviranjem funkcionalnosti modula G.O.L.D Stok za praćenje robe, Nelt sada može da prati distribuciju medicinskih i proizvoda za zdravstvo uz pomoć jedinstvenih identifikatora pojedinačnih proizvoda, po svim segmentima lanca snabdevanja. Ova, kao i mogućnost analiziranja podataka o zalihama u realnom vremenu, obezbeđuju Neltu sposobnost da brzo i efikasno odgovori na eventualno povlačenje nekog proizvoda iz upotrebe, kao i da zadovolji evropske propise o praćenju distribucije roba namenjenih zdravstvu.

Sa više od 1.000 zaposlenih i 50.000 kvadratnih metara skladišnog prostora, Nelt je vodeća kompanija na polju pružanja logističkih usluga trećim licima i vodeći distributer „Kraft Fuds Internešnel“ (Kraft Food International), „Vrigli“ (Wrigley) i „Prokter end Gembl“ (Procter & Gamble) proizvoda u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Nelt je inicijalno, 2004. godine, implementirao module Aldata G.O.L.D. Stok (Stock), G.O.L.D Radio i G.O.L.D Transport rešenja u svom centralnom skladištu u Beogradu.

„Upotrebom Aldata G.O.L.D rešenja uspešno smo unapredili svoje aktivnosti u lancu snabdevanja u smislu optimizacije troškova, poboljšanja kvaliteta usluge i praćenja ključnih informacija u domenu skladištenja,“ izjavio je tim povodom Zoran Orlić, menadžer lanca snabdevanja kompanije Nelt. „Zahvaljujući tome, naš trenutni indeks tačnosti je 99,6% i nastavićemo da unapređujemo kvalitet svojih usluga implementacijom modula za povećanje  produktivnosti i dinamičko rutiranje isporuka.“

Pored funkcionalnosti praćenja robe, Nelt će koristiti i Aldatin modul Si-plan (C-Plan) za unapređenje planiranja skladišnog kapaciteta i upravljanje produktivošću. Preko Si-plan modula menadžeri skladišta u okviru Neltove logističke mreže moći će da pristupe informacijama o dnevnom opterećenju i performansama svojih resursa u kraćim ili dužim periodima vremena. Menadžeri mogu da identifikuju eventualne nepravilnosti u vezi sa operativnim kapacitetima, materijalnim i ljudskim resursima, izvrše procene uticaja ovih nepravilnosti i i po potrebi izvrše rekalibrisanje planova.

„Nelt je jedna od najprestižnijih kompanija u regionu u domenu maloprodaje i logistike“ izjavio je Ivan Guzelj, direktor kompanije Aldata Solution Slovenija. „Nelt usvaja nove tehnologije, najbolja iskustva i nove standarde preimućstva, uključujući i zahteve za praćenjem proizvoda. Kompanija Aldata je uspešno podržala izuzetan poslovni rast Nelta u Srbiji i regionu i uveren sam da će rezultati ovog projekta pokazati podjednako dobre performanse i u pogledu usklađivanja sa evropskim standardima i zakonodavnim propisima.“

 

Izvor: TVCOM i Retail Serbia Portal