Vesti iz trgovine

IkeaŠvedski maloprodajni lanac IKEA planira da otvori svoj budući trgovački centar do 2011. kod Zagreba, a ukupna investicija vredna je 300 miliona evra.
Budući trgovački centar i trgovina IKEA prostiraće se na ukupno 260 hiljada metara kvadratnih, a sa šest hiljada mesta za parkiranje biće jedan od najvećih trgovačkih centara u Hrvatskoj koji će uposliti dve hiljade radnika.

Uz prvu trgovinu IKEA-e u Hrvatskoj, u sklopu trgovačkog centra te švedske kompanije, nalaziće se više od 250 trgovina najpoznatijih svetskih robnih marki, uključujući hipermarket, prodavnice aparata za domaćinstvo, sportske opreme, elektronike i tehnike.
Prodavnica IKEA-e, prostiraće se na 30 hiljada metara kvadratnih, sa asortimanom od deset hiljada proizvoda, a vrednost investicije samo u prodavnicu tog švedskog proizvođača je oko 50 miliona evra.

Regionalni direktor IKEA-e za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju Dragan Skalušević je rekao da u toj kompaniji planiraju i ulazak na tržišta regije, odnosno Srbije i Slovenije.

IKEA danas ima 253 trgovine u 24 zemlje, zapošljava 127.800 radnika i ove će godine ostvariti promet od 21,2 milijarde evra.

 

Izvor: Beta