Vesti iz trgovine

MetroTrgovinski lanac Metro Cash & Carry investirao je 100 miliona evra u Srbiji tokom četiri godine poslovanja, rečeno je agenciji Beta u toj kompaniji. Kako su naveli, Metro cash end carry, koji posluje o okviru nemačke Metro grupe, u Srbiji je do sada otvorio pet distributivnih centara, i to dva u Beogradu i po jedan u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, a u planu je i dalji razvoj i širenje na srpskom tržištu.

"Planovi za otvaranje novih distributivnih centara biće poznati javnosti kada se sve potrebne procedure privedu kraju“, navode u toj kompaniji. Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević najavio je nedavno nakon sastanka sa predstavnicima kompanije Metro da je u planu da sledeće godine u Srbiji budu otvorena četiri nova objekta Metro cash end carry. Kako je rečeno u kompaniji Metro cash end carry, oko 80 odsto prehrambenih proizvoda nabavlja se od domaćih dobavljača i proizvođača, a kroz proizvodnju privatne robne marke „metro“ 23 proizvođača proizvode 110 lokalnih proizvoda. „Na taj način se proizvodni kapaciteti popunjavaju, a proizvođači dobijaju šansu da izvoze kroz mrežu distributivnih centara Metroa u svetu“, saopšteno je u kompaniji. U dosadašnjoj saradnji, lokalni proizvođači iz Srbije izvoze proizvode privatne robne marke „metro“ u distributivne centre u Hrvatskoj.

Saopšteno je i da su objekti Metro cash end carry u Srbiji počeli da rade 24 sata dnevno. Metro cash end carry nalazi se u 29 zemalja sa vise od 600 veleprodajnih centara, a sa preko 100.000 zaposlenih kompanija je postigla prodaju od 31,7 milijardi evra u 2007. godini.

Izvor: Danas