Vesti iz trgovine

Jysk Danski lanac prodavnica JYSK, otvorio je dva nova maloprodajna objekta na našem tržištu, ali i zabeležio dvocifreni rast prodaje na globalnom nivou.

Novi maloprodajni objekti Jysk-a nalaze se u Sremskoj Mitrovici, na adresi Đure Jakšića 1. i u Zemunu, u sklopu Zemun Park-a, koji se nalazi na adresi Auto Put za Novi Sad 126. Povodom otvaranja novih prodavnica Jysk je potrošačima pripremio posebna iznenađenja u vidu popusta. Kompanija je otvorila nove objekte i u našem okruženju, u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj, dok se u Grčkoj ekpanzija nastavlja od marta za kada je predviđeno otvaranje robne kuće u tržnom centru Kosmopolis u gradu Komotini. 

Na globalnom nivou Jysk Nordic, član Jysk Grupe, u fiskalnoj 2015/2016 zabeležio je rast prodaje od 11,2% (1,5 milijardi dolara). U 19 zemalja, Jysk Nordic posluje sa više od 1100 prodavnica u kojima nudi nameštaj, stvari za kuću i baštu. Jysk Grupa ukupno poseduje 2.400 prodavnica i ostvaruje ukupni promet od 3,6 milijardi. Grupa ukupno zapošljava 21.000 radnika.