Nestle i Lidl u 2017. godini investiraju više od 100 miliona evra

Grcka zastava

Kompanija Nestle i nemački lanac supermarketa Lidl, planiraju nove investicije u Grčkoj koje će u 2017. godini iznositi više od 100 miliona evra.

Nemački lanac planira da tokom iduće godine investira još 100 miliona evra u širenje i modernizaciju sopstvene maloprodajne mreže. Uprkos teškom poslovnom okruženju, Lidl Hellas je za poslednjih 16 godina na Grčko tržište investirao preko milijardu evra. Dugoročni plan nemačke kompanije je da u narednih pet godina otvori 150 marketa na novim lokacijama, ali i da modernizuje postojeću mrežu trgovina uvođenjem novog koncepta. Na matičnom tržištu, Lidl će u 2017. godini pokrenuti i Lidl Express trgovine koja će kombinovati tradicionalni i online koncept maloprodaje. Lidl zapošljava više od 215.000 radnika kroz mrežu od 10.000 trgovina i 140 logističkih centara. Početak rada u Srbiji planiran je u 2018. godini.

Kompanija Nestle planira nove investicije u Grčkoj od preko 8 miliona evra, najavljeno je iz Nestle Hellas. U 2015. godini, Nestle je ostvario promet od 365 miliona evra, dok je oko 60% ostvareno prodajom proizvoda proizvedenih u Grčkoj. Filijala koja ukupno zapošljava oko 1.000 radnika, saopštila je da planirano povećanje akciza na kafu od 1.januara neće uticati na planirane nove investicije u proizvodnju, kao i da će raditi na dugoročnom planu zapošljavanju mladih. Nestle je u Grčkoj najviše aktivan u proizvodnji i prodaji sladoleda, kafe i flaširane vode.