Vesti iz trgovine

Cineplexx SrbijaZajedno sa kompanijom Cineplexx International, vodeći austrijski bioskopski lanac nastavlja širenje na teritoriji jugoistočne Evrope.

Nakon izgradnje koja je trajala samo šest meseci, Cineplexx je otvorio bioskop izgrađen po poslednjim standardima sa 800 mesta i opremljen najsavremenijom bioskopskom tehnologijom u Nišu, trećem po veličini gradu u Srbiji. U poslednjoj nedelji novembra u Prištini je otvoren prvi Cineplexx bioskop, nakon perioda izgradnje koji je trajap četiri meseca. Ovaj bioskop sa šest sala u jednom trenutku može da ugosti 1.000 posetioca.

Oba multipleksa opremljena su digitalnom 3D tehnologijom i najsavremenijim Dolby zvučnim sistemom, dok najveće sale u oba bioskopa nude i mogućnost projekcija u 4K rezoluciji i HFR tehnologiji. „Otvaranja u Nišu i Prištini otvorila su novo poglavlje našeg uspeha u jugoistočnoj Evropi. Očekujemo do 250.000 posetilaca svake godine“, kaže rukovodeći partner kompanije Cineplexx International Kristof Papusek.

Cineplexx Srbija publika

U pripremi novi projekat u Srbiji

Bioskop u Nišu je četvrti u Srbiji kojim upravlja ova porodična kompanija. U poslednjih 5 godina, otvorena su tri Cineplexx bioskopa u Srbiji (dva u Beogradu i jedan u Kragujevcu). Bioskop Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa jedanaest sala, najveći je bioskop u Srbiji. Još jedan, novi bioskop u Srbiji trenutno je u izgradnji – multipleks sa osam sala u tržnom centru „Beograd Plaza“ koji će imati 1.500 mesta i biti prvi bioskop u jugoistočnoj Evropi sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć laserske projekcije. Otvaranje ovog bioskopa planirano je za april 2017. godine.