Vesti iz trgovine

Mid Europa PartnersMid Europa Partners, vlasnik Mojih Brendova u čijem se sastavu nalaze kompanije Imlek, Knjaz Miloš i Bambi, preuzeće trgovački lanac PROFI u Rumuniji, saopšteno je iz Mid Europa Partners.

Transakcija vredna 533 miliona evra između dosadašnjeg vlasnika lanca investicionog fonda Enterprise Investors iz Poljske i Mid Europa Partners trebalo bi da se realizuje u prvom kvartalu 2017. godine do kada će Komisija za zaštitu konkurencije odobriti preuzimanje. PROFI je jedan od najvećih trgovačkih lanaca na rumunskom tržištu sa najvećom geografskom pokrivenošću u više od 220 mesta širom zemlje. Poslednjih meseci, PROFI pravi snažnu ekspanziju otvarajući veliki broj marketa različitih formata i približava se broju od 500 maloprodajnih objekata u svom sistemu. Očekuje se da lanac završi tekuću godinu sa ostvarenim prometom od 800 miliona evra i sa više od 11.000 zaposlenih.

Kako je saopšteno, PROFI je najbrže rastući trgovački lanac u Rumuniji koji gradi lidersku poziciju i veoma je pažljivo praćen rad kompanije u poslednjih nekoliko godina. PROFI ima veliko iskustvu u privlačenju novih potrošača nudeći im sveže proizvode u modernim maloprodajnim objektima. Tokom 2011. godine investicioni fond je preuzeo lanac prodavnica Zabka u Poljskoj a u planu za naredni period je preuzimanje i najveće online prodavnice na poljskom tržištu.