Rewe Grupa zatvara XXL Mega Discount objekte

Rewe XXL

Rewe Grupa je saopštila da odustaje od svog maloprodajnog brenda XXL Mega Discount. Veći broj objekata biće rebrendirano u Penny Market, dok će jedan manji broj biti prodat.

Filijala kompanije u Rumuniji je navela i da će rebrendiranje započeti krajem ove godine, kao i da će objekti pod Penny brendom biti otvoreni početkom sledeće. Iz Trgovačke grupe su dodali da je razlog za ovakav potez taj što je Penny bolje pozicioniran na tržištu, povećava efikasnost cele kompanije, podržava najnovije trendove potrošača ali i što se u njima smanjila razlika između diskonta i supermarketa. Prodavnice XXL Mega Discount prostiru se na površinama između 1000 i 1400 kvadrata.

Rewe Grupa je u septembru otvorila novi 180. po redu Penny market u mestu Magurele. Objekat na 1600 kvadrata nudi širok asortiman proizvoda. U 2015. godini, Grupa je u Rumuniji ostvarila promet od 2,65 milijardi leja i ostvarila dobit od 12,86 miliona, što čini pad od 13% u odnosu na 2014. godinu. Kompanija u Rumuniji zapošljava 3500 radnika.

Pripremio: Žarko Grozdanić