Fabrika za proizvodnju tekstila počela sa radom u Nišu

Aster tekstil Niš

„Aster Tekstil“, vodeća turska tekstilna kompanija, uložila je 9.000.000 evra u izgradnju fabrike u Nišu, koja se prostire na površini od 19.250 m2 i opremljena je najsavremenijim mašinama.

Trenutno je zaposleno 300 radnika, a u naredne dve godine biće zaposleno 2.000 mladih, bez obzira na njihovu stručnu spremu i dosadašnje kvalifikacije.

„Aster Tekstil“ je osnovan u Turskoj 1993. godine kao kompanija specijalizovana za modni dizajn i proizvodnju, čiji se centri za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a proizvodni pogoni u Turskoj i Bangladešu, a od sada i u Srbiji. Sa godišnjim prometom od 100 miliona evra i kapacitetom proizvodnje od preko 2.5 miliona komada, predstavlja jednu od vodećih kompanija u sektoru tekstila.

„U izgradnju fabrike i najsavremenije mašine uloženo je 7.500.000 evra. Do kraja 2018. godine ukupna investicija u proizvodnju dostićiće 9.000.000 evra. Za samo šest meseci kreiran je ambijent u kome je posebna pažnja posvećena uslovima za rad i ekološkim standardima. Ponosan sam da ćemo zaposliti 2.000 mladih Nišlija koji će doprineti rastu vrednosti obrta od 150.000.000 evra. U Srbiji želimo da budemo simbol poverenja, stabilnosti i preduzetništva i planiramo da za tri godine postignemo izvoz od 55.000.000 evra“, izjavio je Ismail Kočali, Direktor Aster Tekstila.

„Mladi ljudi uzrasta od 18 do 26 godina imaće priliku da uče od naših turskih prijatelja, da stvaraju svoj hleb za svoju porodicu. Aster tekstil došao je u našu zemlju i zapošljavaće sve više ljudi. Pre samo 6 meseci ovde je bila ruina, a danas je ovde velelepna hala koja svima nama može da posluži kao primer kako da kao Aster razvijamo porodični biznis i kako da se ugledamo na njih“, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije.

Kompanija poseduje ISO9001 sertifikat za upravljanje kvalitetom, što joj omogućava da u potpunosti odgovori na očekivanja i potrebe klijenata i kupaca. Sirovine se kontrolišu od strane akreditovane laboratorije i jedna je od retkih tekstilnih kompanija koja je dobila i sertifikat ISO27001 za bezbednost informacija, što obezbeđuje visok nivo zaštite intelektualne svojine klijentima i zaposlenima.