Vesti iz trgovine

Otvaranje Delta City-ja u Podgorici"Delta City" je prvi šoping mol u Crnoj Gori. Ovde je na jednom mestu objedinjeno sve potrebno za dobru kupovinu, ali i provod. Od 48.000 kvadrata, polovinu su zauzele maloprodajne radnje brojnih svetski poznatih firmi.
"Delta City" poseduje parking sa ukupno 940 mesta, a unutrašnja komunikacija je rešena sa četiri elevatora, 10 liftova i brojnim stepeništima. Poslovni prostori i zabavni sadržaji zauzimaju 24.000 kvadrata, a u sastavu šoping mola je i prvi hipermarket u Crnoj Gori - "Super Maxi" na 5.000 kvadrata.

Pored maloprodajnih objekata mušterijama su na raspolaganju i restorani i kafei, knjižara, apoteka.
Na ulasku, posetilac dobija numerisani vodič o svim sadržajima šoping mola. I sadržaj je za Crnu Goru nov, jer se prvi put pojavljuju svetski brendovi - "Zara", "Svarovski", "Stradivarijus", "Pul end Ber", "Marks end Spenser", "Bata", "Esprit".
Svih 75 lokala odavno su zakupljeni. Povodom otvaranja, "Delta" je uplatila 35.000 evra institucijama za brigu o deci i omladini u Podgorici.

Na svečano otvaranje Delta City-ja, na poziv domaćina Miškovića, došli su premijeri Srbije i Crne Gore Mirko Cvetković i Milo Đukanović, Milorad Dodik, premijer Republike Srpske, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice, Svetozar Marović, Branimir Gvozdenović, Danko Đunić, Draginja Đurić, Goran Pitić, Fahrudin Radončić, Zoran Drakulić, Toplica Spasojević, Vesna Arsić, kao i mnogobrojni crnogorski privrednici, političari, diplomate, predstavnici medija.

Izvor: Novosti