Vesti iz trgovine

Interex AldataKompanija Aldata Solution, vodeći dobavljač softverskih rešenja za oblast trgovine na malo, objavila je danas da je „Intereks“ („Interex“), trgovački entitet globalne maloprodaje „Intermarše“  („Intermarche”) i jedan od najvećih internacionalnih lanaca supermarketa u Srbiji, uspešno uveo Aldata G.O.L.D. Central rešenje za optimizaciju popune u svoj supermarket u Šapcu, kao i da ovu funkcionalnost planira da proširi na preostale prodajne objekte u Srbiji.

„Master Data Management“ osnova G.O.L.D-a i internacionalna podrška, omogućiće Interexu da isto rešenje za popunu nastavi da proširuje i na ostale zemlje u kojima posluje na Balkanu. Interex će Aldatine funkcionalnosti popune proširiti na svih šest svojih maloprodaja u Beogradu, Čačku, Nišu, Zaječaru, Šapcu i Prištini do kraja 2008. Nakon potpunog razmeštanja rešenja G.O.L.D. u Srbiji, Interex takođe planira da uvede G.O.L.D. Central i u svoje prodajne objekte u Rumuniji.

G.O.L.D. Central je zaokruženo rešenje za centralizovano upravljanje poslovnim operacijama od centrala do ispostava, koje omogućava kontrolu, upravljanje i optimizaciju logističkih i komercijalnih tokova, kao i upravljanje nivoima zaliha, formiranje cena, kvota i asortimana i popunu.

Interex objekat

Interex je za potrebe optimizacije popune i unapređenja efikasnosti inicijalno izabrao rešenje Aldata G.O.L.D. 2005. godine, za svoje maloprodajne objekte u Bosni i Hercegovini, kako bi mogao da efikasnije upravlja operacijama centrale, logistike i prodavnica.
„Regionalnom implementacijom Aldata G.O.L.D. rešenja u svojim prodavnicama na Balkanu Interex je značajno unapredio efikasnost i kvalitet svojih poslovnih procesa u lancu snabdevanja, kao i zadovoljstvo korisnika“, izjavio je Milan Dobrota, IT direktor Interexa, po uspešnoj realizaciji pilot faze projekta. „Zahvaljujući obuci i podršci Aldatinih profesionalaca prilikom implementacije rešenja u Bosni i Hercegovini, naš interni tim je sada osposobljen da samostalno izvrši implementaciju i održavanje ovog rešenja u Srbiji i Rumuniji.“
„Izuzetno smo zadovoljni rezultatima implementacije Aldata G.O.L.D. rešenja u Interexu, čiji tim je još jednom potvrdio da je za razmeštanje našeg softverskog proizvoda potrebno znatno kraće vreme u odnosu na konkurentske, imajući u vidu projekte sličnih obima“, rekao je istim povodom Ivan Guzelj, direktor kompanije Aldata Solution Slovenija. „Sa Aldata G.O.L.D. rešenjem Interex može efikasnije da upravlja svojim lancem snabdevanja, a stečena ekspertiza mu ujedno donosi ogromnu konkurentsku prednost na tržištu“, naglasio je Guzelj.

O kompaniji Aldata Solution:
Aldata Solution je jedan od vodećih globalnih proizvođača softvera za upravljanje operacijama i aktivnostima u lancu snabdevanja i nabavke namenjenih maloprodaji, veleprodaji, distribuciji i logističkim kompanijama.
 
Bogatom paletom rešenja za podršku i upravljanje lancima snabdevanja (Supply Chain Management Software) i rešenja za vođenje maloprodaje (In-store Management Software) Aldata pomaže preko 300 kompanija-korisnika u 50 zemalja da povećaju produktivnost, profitabilnost, performanse i konkurentnost. Aldata razvija i obezbeđuje podršku za svoja softverska rešenja uz pomoć preko 600 profesionalaca, zaposlenih u kompaniji, i preko mreže globalnih partnera.

Aldata Solution je javna kompanija koja se kotira na helsinškoj berzi pod oznakom ALD1V. Više informacija o kompaniji na: www.aldata-solution.com.
 
G.O.L.D.® je registrovana robna marka kompanije Aldata Solution.

O kompaniji Interex:
Interex je trgovački entitet globalnog maloprodajnog lanca „Intermarche”, za poslovne aktivnosti na Balkanu. Jedna od najvećih trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima u regionu, Interex u svojim maloprodajnim objektima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Rumuniji uglavnom sprovodi politiku niskih cena. Intermarche je lanac supermarketa poznat po povoljnim maloprodajnim lokacijama. Interex je deo ovog lanca, vodeće francuske trgovine na malo, koji posluje u 10 zemalja Evrope, ima godišnji promet od 32 milijarde evra i 112.000 zaposlenih. Za više informacija posetite www.intermarche.com

 

Komentari

Izvor: TVCOM i Retail Serbia Portal