Interex u Srbiji optimizuje popunu uz pomoć rešenja Aldata G.O.L.D.

Interex Aldata
Interex objekat
Komentari

Kompanija Aldata Solution, vodeći dobavljač softverskih rešenja za oblast trgovine na malo, objavila je danas da je „Intereks“ („Interex“), trgovački entitet globalne maloprodaje „Intermarše“  („Intermarche”) i jedan od najvećih internacionalnih lanaca supermarketa u Srbiji, uspešno uveo Aldata G.O.L.D. Central rešenje za optimizaciju popune u svoj supermarket u Šapcu, kao i da ovu funkcionalnost planira da proširi na preostale prodajne objekte u Srbiji.

„Master Data Management“ osnova G.O.L.D-a i internacionalna podrška, omogućiće Interexu da isto rešenje za popunu nastavi da proširuje i na ostale zemlje u kojima posluje na Balkanu. Interex će Aldatine funkcionalnosti popune proširiti na svih šest svojih maloprodaja u Beogradu, Čačku, Nišu, Zaječaru, Šapcu i Prištini do kraja 2008. Nakon potpunog razmeštanja rešenja G.O.L.D. u Srbiji, Interex takođe planira da uvede G.O.L.D. Central i u svoje prodajne objekte u Rumuniji.

G.O.L.D. Central je zaokruženo rešenje za centralizovano upravljanje poslovnim operacijama od centrala do ispostava, koje omogućava kontrolu, upravljanje i optimizaciju logističkih i komercijalnih tokova, kao i upravljanje nivoima zaliha, formiranje cena, kvota i asortimana i popunu.

Interex je za potrebe optimizacije popune i unapređenja efikasnosti inicijalno izabrao rešenje Aldata G.O.L.D. 2005. godine, za svoje maloprodajne objekte u Bosni i Hercegovini, kako bi mogao da efikasnije upravlja operacijama centrale, logistike i prodavnica.
„Regionalnom implementacijom Aldata G.O.L.D. rešenja u svojim prodavnicama na Balkanu Interex je značajno unapredio efikasnost i kvalitet svojih poslovnih procesa u lancu snabdevanja, kao i zadovoljstvo korisnika“, izjavio je Milan Dobrota, IT direktor Interexa, po uspešnoj realizaciji pilot faze projekta. „Zahvaljujući obuci i podršci Aldatinih profesionalaca prilikom implementacije rešenja u Bosni i Hercegovini, naš interni tim je sada osposobljen da samostalno izvrši implementaciju i održavanje ovog rešenja u Srbiji i Rumuniji.“
„Izuzetno smo zadovoljni rezultatima implementacije Aldata G.O.L.D. rešenja u Interexu, čiji tim je još jednom potvrdio da je za razmeštanje našeg softverskog proizvoda potrebno znatno kraće vreme u odnosu na konkurentske, imajući u vidu projekte sličnih obima“, rekao je istim povodom Ivan Guzelj, direktor kompanije Aldata Solution Slovenija. „Sa Aldata G.O.L.D. rešenjem Interex može efikasnije da upravlja svojim lancem snabdevanja, a stečena ekspertiza mu ujedno donosi ogromnu konkurentsku prednost na tržištu“, naglasio je Guzelj.

O kompaniji Aldata Solution:
Aldata Solution je jedan od vodećih globalnih proizvođača softvera za upravljanje operacijama i aktivnostima u lancu snabdevanja i nabavke namenjenih maloprodaji, veleprodaji, distribuciji i logističkim kompanijama.
 
Bogatom paletom rešenja za podršku i upravljanje lancima snabdevanja (Supply Chain Management Software) i rešenja za vođenje maloprodaje (In-store Management Software) Aldata pomaže preko 300 kompanija-korisnika u 50 zemalja da povećaju produktivnost, profitabilnost, performanse i konkurentnost. Aldata razvija i obezbeđuje podršku za svoja softverska rešenja uz pomoć preko 600 profesionalaca, zaposlenih u kompaniji, i preko mreže globalnih partnera.

Aldata Solution je javna kompanija koja se kotira na helsinškoj berzi pod oznakom ALD1V. Više informacija o kompaniji na: www.aldata-solution.com.
 
G.O.L.D.® je registrovana robna marka kompanije Aldata Solution.

O kompaniji Interex:
Interex je trgovački entitet globalnog maloprodajnog lanca „Intermarche”, za poslovne aktivnosti na Balkanu. Jedna od najvećih trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima u regionu, Interex u svojim maloprodajnim objektima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Rumuniji uglavnom sprovodi politiku niskih cena. Intermarche je lanac supermarketa poznat po povoljnim maloprodajnim lokacijama. Interex je deo ovog lanca, vodeće francuske trgovine na malo, koji posluje u 10 zemalja Evrope, ima godišnji promet od 32 milijarde evra i 112.000 zaposlenih. Za više informacija posetite www.intermarche.com

 

Izvor: TVCOM i Retail Serbia Portal