Vesti iz trgovine

Penny Rumunija Član REWE Grupe, PENNY, otvorio je novi maloprodajni objekat na rumunskom tržištu, dok je član Louis Delhaize Grupe, Cora, investirala više miliona evra u modernizaciju objekta.

Novi PENNY objekat, 180. po redu u Rumuniji, nalazi se u gradu Magurele. Novi koncept PENNY Marketa prostire se na 1600 kvadrata prodajne površine u kome je zaposleno 14 radnika. Potrošačima je na raspolaganju veliki praking sa 78 mesta. Pored boljeg rasporeda voća i povrća, peciva i mlečnih proizvoda, nova prodavnica donosi posebnu široku paletu proizvoda testenina, sosova, kafe, slatkiša i pića. PENNY Market je uspešan koncept nemačke REWE Grupe koja je u Rumuniji prisutna i sa XXL Mega Discount-om.

Nakon što je i zvanično predstavila CoraDrive uslugu u Rumuniji, francusko-belgijska CORA, investirala je više od dva miliona evra u modernizaciju hipermarketa koji se nalazi sklopu City Parka u Konstanci. Potpuno renoviran hipermarket dobio je i veću porodajnu površinu koja sada iznosi 6000 kvadrata. Pored novih odeljenja i šireg asortimana prehrambenih proizvoda, nova ponuda obuhvata i nove proizvode iz neprehrambenog asortimana. Cora hipermarket sada zapošljava i 30% više radnika. Louise Delhaize Grupa je sa maloprodajnim brendom Cora u Rumuniji prisutna od 2003. godine.

Pripremio: Žarko Grozdanić