Vesti iz trgovine

Decathlon Međunarodni maloprodajni lanac sportske opreme Decathlon otvorio je novi objekat ali i najavio još tri do kraja godine u našem okruženju.

Novootvoreni objekat, 18. po redu u Budimpešti nalazi se na trgu Nyugati. Na površini od blizu 2.000 kvadratnih metara trgovac je ponudio raznovrsnu ponudu sportske opreme. Trgovačka kompanija koja na mađarskom tržištu beleži rast prometa sa 34,7 na 44 milijardi forinti, planira da do kraja godine otvori još tri objekta u gradovima Tatabanja, Šopron i još jedan u Budimpešti. U pitanju će biti objekti nešto manje površine koja će se kretati oko 1000m2.

Decathlon u Mađarskoj zapošljava 1300 radnika. U 2015. godini, trgovac je nakon oporezivanja ostvario dobit od 1,4 milijardi forinti. Iz kompanije su saopštili i da je online kupovina u stalnom porastu i trenutno iznosi 3%. Online prodavnica za sada kupcima nudi samo veće i teže stvari. Decathlon je najavio da će i tokom sledeće godine nastaviti sa širenjem svoje maloprodajne mreže u svim delovima zemlje.

Pripremio: Žarko Grozdanić