Vesti iz trgovine

PepsiCo logo Kompanije PepsiCo i Ferrero postigle su sporazum o strateškom partnerstvu koji će se primenjivati od 1.septembra 2016. godine.

Sporazum će se primenjivati na celoj teritoriji Grčke. U okviru ove saradnje, PepsiCo ce vršiti distribuciju Ferrero proizvoda na prodajnim mestima kao što su kiosci, mini marketi, pekare, prodajna mesta na autobuskim stajalištima i aerodromima. Sporazum uključuje distribuciju proizvoda: Kinder Bueno, Kinder Bueno White, Kinder Surprise, Kinder Joy, Kinder Chocolate, Kinder Delice, Nutella, Nutella & Go, Tic Tac, Ferrero Rocher, Duplo i Tronky. Postignutim sporazumom, obe kompanije žele da ojačaju svoje strateško prisustvo na tržištu kroz široku i efikasnu distributivnu mrežu kao i da nastave ekspanziju svog poslovanja u narednim godinama.

“Saradnja sa kompanijom Ferrero nam otvara nove mogućnosti i veoma smo zadovoljni postignutim sporazumom”, istakli su iz kompanije PepsiCo, dok su iz menadžmenta Ferrera za Grčku, Kipar i Maltu istakli da će i pored veoma teških uslova na tržištu ovakav sporazum doneti svetlu budućnost i nova radna mesta.

Izvor: Retail Serbia