Vesti iz trgovine

Delta City gradilišteTržni centar „Delta city“ na Cetinjskom putu u Podgorici najverovatnije će biti otvoren kada je i planirano, 1. oktobra ove godine. U ovom modernom objektu naći će se oko 75 prodavnica raznih svetskih brendova, nekoliko restorana i jedan „cineplex“ bioskop sa šest dvorana, a posao će u njemu naći preko hiljadu ljudi. Glavni ulaz u tržni centar urađen je u staklu, a postoje i dva bočna, manja ulaza.

Kad posetilac prođe kroz glavni ulaz, prvo na šta će naići je „food court“, mjesto na kome će se nalaziti nekoliko restorana. Zatim se nailazi na glavni hol, duž kojeg će biti većina prodavnica. Sa leve strane, na kraju hola, naći će veliki „Maxi“ Supermarket, a na drugom kraju hola najveći butik u čitavom tržnom centru, poznate španske marke „Zara“.

Sprat je rezervisan takođe za butike, ali će na njemu biti i za sada najsavremeniji bioskop u Crnoj Gori.
Brendove koji će biti zastupljeni u „Delta sitiju“ odabrao je beogradski ogranak jedne od najpoznatijih svetskih kompanija iz oblasti nekretnina, Colliers internationala. Sprovedena je posebna procedura koja je podrazumevala da se prvo izradi koncept tržnog centra, a potom da se odaberu robne marke koje odgovaraju takvom konceptu. Prema rečima Jelene Jevremović, menadžera odeljenja maloprodajnog prostora u ovoj kompaniji, Colliers je insistirao na globalnoj prepoznatljivosti i potvrđenom kvaltetu svih brendova u „Delta sitiju“. Pored „Zare“, u „Delta sitiju“ će biti zastupljene robne marke kao što su „Marks&Spencer“, „Navigare“, „Pull&Bear“, „Gant“, „Bershka“, „Bata“ i „Via Spigga“. Restorani će biti iz poznatih lanaca „Costa coffe“, „Astoria“ i „Sport caffe“.

 

Izvor: Vijesti