Vesti iz trgovine

Grb KragujevcaOtvaranjem nemačkog trgovinskog lanca Metro cash and carry, krajem 2005. godine, uz ulaganje 15 miliona evra, u Kragujevcu je počela svojevrsna ekspanzija trgovinskog sektora, u koji će, prema do sada potpisanim ugovorima, biti investirano 140 miliona evra i zaposleno više od 1.800 radnika. U Distributivni centar Metro cash and carry, površine šest hiljada kvadratnih metara, nemačka kompanija je investirala 15 miliona evra i zaposlila 220 radnika.

Tržni centar Merkator, u koji je investirano 20 miliona evra, biće u Kragujevcu otvoren 30. avgusta. Objekat površine 30 hiljada kvadratnih metara zvaće se Roda centar i u njemu će posao dobiti 300 radnika.

Izraelska kompanija Plaza Senters je prošle nedelje potpisala ugovor o izgradnji savremenog multifunkcionalnog tržno-poslovnog i zabavnog centra Plaza Kragujevac.

Kompleks vredan 60 miliona evra biće izgrađen u naselju Stara radnička kolonija, na površini od 80 hiljada kvadratnih metara, a njegova izgradnja počeće 1. septembra. Rok za završetak radova je 18 meseci. Kada bude gotov, u tom centru će se zaposliti oko hiljadu radnika.

I Austrijska kompanija Supernova ove jeseni u Kragujevcu počinje izgradnju tržnog centra površine 60 hiljada metara kvadratnih, čija je vrednost 45 miliona evra. Kada bude otvorena, u Supernovi će biti zaposleno 300 radnika.

Prema nezvaničnim informacijama, lokacije za izgradnju svojih trgovinskih centara u Kragujevcu traže švedska Ikea, francuska Kora i hrvatski Agrokor.

 

Izvor: B92