Vesti iz trgovine

Mercator BiHSlovenački trgovački lanac “Mercator” na proljeće sledeće godine otvoriće veliki tržni centar u Banjaluci, šireći poslovnu ekspanziju i na Republiku Srpsku, saznaju “Nezavisne” u upućenim poslovnim krugovima. Rukovodstvo Građevinskog preduzeća “Krajina” ovih dana je postiglo dogovor da objekat od 41.500 kvadratnih metara na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini bazena “Akvana”, proda slovenačkom kupcu.

Gradnja objekta je počela pre mesec dana i njegove grube konture se već naziru, ali u Upravi “Krajine” i dalje tvrde da je to “još njihov objekat i da još ništa nije završeno”. Kad bude sagrađen, biće to ubedljivo najveći tržni centar u Republici Srpskoj i jedan od većih u BiH, ali vrednost investicije još nije poznata. Prema saznanjima “Nezavisnih”, rok za završetak grubih građevinskih radova na objektu je novembar, dok bi prvi kupci trebalo da uđu u februaru sledeće godine.
Borko Đurić, direktor “Krajine”, nije želio da potvrdi informacije o tome da se objekat gradi za “Mercator”, već je samo rekao da će se više znati sledeće nedelje i da su “u visokom stepenu pregovora” sa slovenačkim lancem. “Pregovori se vode, ali ugovor još nije potpisan tako da je objekat još naš”, kazao je Đurić.
Slovenački trgovinski lanac će u novembru ove godine otvoriti i manji tržni centar u Gradišci, čija gradnja se već privodi kraju. Objekat, na površini od 3.500 kvadratnih metara, lociran je na ulazu u Gradišku.
“Mercator” je ušao na bh. tržište krajem 2000. godine, a do sada su otvorili sedam tržnih centara i marketa u Federaciji BiH.

Izvor: Nezavisne novine