Šoping Centar Karaburma dobija velikog konkurenta

SCK

Šoping Centar Karaburma, nekadašnji Merkur Centar, beleži manju posećenost za poslednjih godinu dana nezvanično saznaje Retail Serbia.

Početkom jula prošle godine, slovenačka kompanija Merkur zatvorila je svoj maloprodajni objekat koji se nalazio u sklopu današnjeg SCK.

Zatvaranjem Merkura, beležimo daleko manji promet, pogotovo do kraja prošle godine, situacija je sada nešto malo bolja, ali ni približna onoj od pre godinu i više dana“, kaže nam jedan od prodavaca iz jednog od lokala u centru.

Prostor koji je zauzimao Merkur stoji sablasno prazan i u mraku, dok je u samo jednom malom ograđenom delu Roda izložila program za dom i baštu i bicikle. Pored Rode, u sklopu centra posluju i nemački lanac drogerija DM, TAKKO, C&A, DEICHMANN, Forma Ideale, JYSK, prodavnice mobilnih telefona, igraonica za decu, Telenor, SBB, restoran, apoteka, knjižara i drugi.

Da li će i ko zakupiti slobodan prostor koji već duži vremenski period stoji prazan, od menadžmenta centra nismo uspeli da dobijemo odgovor. Na samo nekoliko stotina metara od njega, uveliko se izvode radovi na izgradnji jednog od najvećih šoping centara u Srbiji koji će nositi ime Belgrade Plaza, a čije je otvaranje planirano tokom sledeće godine.

Pripremio: Žarko Grozdanić