Vesti iz trgovine

Metro Group kvalitetMetro Cash & Carry saopštenje: Svetski lider u trgovini na veliko, kompanija METRO Cash & Carry, je 28.jula dobila HACCP sertifikat u Srbiji. Ovaj sertifikat predstavlja jedno od najznačajnijih međunarodnih priznanja i potvrda kvaliteta.
Sertifikovanje je izvršila ovlašćena internacionalna sertifikaciona kompanija Quality Austria, članica međunarodnog udruženja sertifikacionih tela IQNet.

METRO je svoje poslovanje u Srbiji započeo pre pet godina. Trenutno kompanija posluje sa pet distributivnih centara u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. METRO u Srbiji sarađuje sa više od 1.000 dobavljača i proizvođača, i u svojim objektima nudi preko 25 000 različitih proizvoda. Čak 80% prehrambenog asortimana čine proizvodi domaćih proizvođača. Od početka poslovanja u Srbiji, kompanija METRO vodi se najvećim svetskim standardima i primenjuje najstrože mere kontrole kvaliteta. Procedura primanja robe, kvalitet robe i usluge, isti je u svim radnjama METRO-a, svuda u svetu. METRO je prepoznatljiv jer već 4 decenije uspeva da održi vrhunski nivo kada je u pitanju kontrola kvaliteta prehrambenih proizvoda. Zaposleni u METRO-u, širom sveta ulažu ogromne napore kako bi kupcima ponudili kvalitet prehrambenih proizvoda u skladu sa najvišim standardima. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) je vrlo efektivan sistem, koji, po standardima Evropske Unije, obezbeđuje visok kvalitet i ograničava rizik da neispravni proizvodi ili oni koji predstavljaju rizik po zdravlje, mogu da se nađu u prodaji. HACCP je sistem principa i metodologija koji se bavi isključivo bezbednošću hrane, odnosno obezbeđuju proizvodnju i promet zdravstveno ispravne hrane, bezbedne od hemijskih, bioloških i fizičkih opasnosti.

Metro group skladište

METRO Cash & Carry polaže veliku pažnju na kvalitet svojih proizvoda. Orijentacijom na profesionalne kupce, posebno na one iz sektora ugostiteljstva i na male radnje, nameće se kao mesto na kojem kupci mogu biti sigurni u kvalitet proizvoda koji kupuju. U svom sistemu METRO ima preko 40 privatnih robnih marki, i preko 100 realizovanih lokalnih projekata u privatnoj robnoj marki sa domaćim proizvođačima. Kada je u pitanju kontrola proizvoda privatnih robnih marki menadžeri Kontrole kvaliteta odlaze u inspekciju proizvodnog pogona proizvođača, po nekoliko puta godišnje. Tada se vrši uzorkovanje, i proizvodi se šalju na analizu u akreditovane laboratorije, nezavisno od proizvođača. Prema HACCP konceptu posluje se u svih 600 METRO-ovih distributivnih centara širom sveta. HACCP sertifikat pruža uverenje kako profesionalnim kupcima, tako i dobavljačima, da će proizvodi koji se nalaze na policama METRO Cash & Carry distributivnih centara biti maksimalno kontrolisani. METRO Cash & Carry Srbija započeo je sa poslovanjem u Srbiji početkom 2005. godine. Usledila su otvaranja 5 distributivnih centara i danas kompanija posluje s dva centra u Beogradu (u Krnjači i u Zemunu) i sa po jednim centrom u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.

METRO Cash & Carry se nalazi u 29 zemalja sa više od 600 veleprodajnih centara. Sa preko 100 000 zaposlenih širom sveta kompanija je postigla prodaju od 31.7 milijardi evra 2007 godini. METRO Cash & Carry posluje u sastavu METRO Grupe, jedne od najvažnijih internacionalnih trgovačkih kompanija. U 2007. godini Grupa je ostvarila promet u iznosu od 64,3 milijardi evra. Kompanija broji preko 280 000 zaposlenih, i posluje sa oko 2 200 centara u 31 zemlji. METRO Grupa čine sledeće članice koje nezavisno posluju na tržištu: veleprodaje METRO/MAKRO Cash & Carry, Real hipermarketi – maloprodajne trgovine prehrane, Media Markt i Saturn – evropski tržišni lideri specijalizovani za trgovinu na malo medijskim i drugim električnim uređajima i Galeria Kaufhof – moderne robne kuće.

Izvor: Metro Cash & Carry Srbija