Vesti iz trgovine
Pepsico InternationalKompanija Pepsi je potvrdila je da su u toku pregovori o kupovini kompanije "Knjaz Miloš“. "Definitivno je tačno da su pregovori u toku. Što se tiče samih detalja, oni su još nepoznati, a javnosti će biti predočeni tek kada budu u finalnoj fazi", rečeno je u kompaniji Pepsi. Kako navode, u pregovorima u ime kompanije Pepsi internešnel (PepsiCo International) učestvuje predstavništvo te kompanije u Srbiji Pepsiko amerikas.
Knjaz Miloš će dobiti novog vlasnika do kraja ove godine. Investicioni fond Salford posle više od tri godine rada i uzlaznog trenda poslovanja ipak napušta isplativo tržište voda. Prema rečima Radeta Pribićevića, direktor za korporativne i regulatorne poslove Denjub fud grupe, to je logičan poslovni potez.

"Potpuno je prirodno što se salford odlučio na prodaju "Knjaz Miloša", imajući u vidu da je to investicioni fond. Njihov princip je da ulaze investiraju u neku kompaniju, podignu joj vrednost, a zatim sa profitom izlaze", objašnjava Rade Pribičević.

Pored Knjaza Miloša sve kompanije koje posluju u okviru Denjub fud grupe biće prodate do kraja 2009. godine, najavio je on.
Prema njegovima rečima, to je dobra vest za srpsku privredu, ali pre svega za zaposlene. Pribićević je dodao i da će investicioni fond „Salford“ ostati u Srbiji i nastaviti sa ulaganjem.