Vesti iz trgovine

SupernovaUgovor o besplatnoj dodeli lokacije kompaniji Supernova koja će u Kragujevcu graditi tržni centar potpisali su gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, direktor preduzeća za izgradnju grada Slobodan Krunić i direktor austrijske kompanije Pol Merdžo.
Kako je saopštila gradska informativna služba, reč je o lokaciji površine 60 hiljada kvadratnih metara u kragujevačkom naselju Stanovo, gde je sada autobaza javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", koja će biti izmeštena, jer je ranije o tome potpisan ugovor.

"U ovaj projekat uložićemo 45 miliona evra i otvorićemo blizu 300 radnih mesta", istakao je Merdžo i dodao da je reč o veoma važnoj investiciji za Supernovu. Naglašavajući da je dobijanje placa tek prvi korak, on je izrazio nadu da će što je brže moguće dobiti sve ostale dozvole neophodne za dalji rad kako bi što pre otvorili tržni centar u Kragujevcu.
Supernova logo

"Ovo je drugi ugovor koji potpisujemo u Srbiji i cilj naše kompanije jeste da tržne centre otvorimo u celoj Srbiji", rekao je Merdžo i podsetio da su prvi ugovor potpisali u aprilu u Zrenjaninu.

Predstavnici grada su ocenili da je dolazak "giganta kao što je Supernova još jedna potvrda da je Kragujevac grad budućnosti u koji treba ulagati i izrazili nadu da će to biti signal i za sve ostale investitore".

Tržni centar Supernova gradiće se tek pošto grad pripremi lokaciju za gradnju i sve potrebne papire i dozvole, navedeno je u saopštenju, ali nije precizirano kada će početi izgradnja, niti kada će biti završena.

Kompanija Supernova nastala je fuzijom firmi "M2" iz Graca i „MTK-Immobilien“ iz Beča i bavi se razvojem, projektovanjem, izgradnjom i menadžmentom tržnih centra i parkova.

U Kragujevcu je nemački Metro otvorio tržni centar, u izgradnji je objekat slovenačkog Merkatora, a tržni centar gradiće i izraelska Plaza sa kojom je grad potpisao ugovor.

 

Izvor: B92