NOVINA: Automatska vrata na rashladnim vitrinama u Rewe marketima

Rewe automatska vrata

Kako bi svojim potrošačima omogućio još bržu i efikasniju kupovinu u svojim supermarketima, nemački trgovački gigant Rewe je počeo sa uvođenjem novog tipa rashladnih vitrina koje su opremljene automatskim vratima.

Potez na koji se odlučio ovaj trgovac, potrošačima će omogućiti lakše snalaženje, ali i dovesti do povećanja prodaje artikala različitih grupa koji se nalaze u vitrinama. Pomoću sistema SCHOTT Termofrost® Smart Access glass-door, koji je opremljen senzorima na dodir, potrošačima ostavlja ruke slobodne kako bi odabrali željene artikle sa polica vitrina.
Uvođenjem inovativnog rešenja podržava se moderan koncept prodavnica, koji ispunjava i zahtevnija očekivanja potrošača. Iako je inovativni sistem još u fazi postepenog uvođenja, veruje se da će ga nakon Rewe Grupe, uvesti i ostali trgovački giganti širom Evrope.

Rewe Grupa poseduje više od 10.000 maloprodajnih objekata u 14 evropskih zemalja, a najpoznatiji lanci koji posluju u okviru ove grupacije su: Rewe, Billa, Penny, Bipa i Merkur (Austria).

Pripremio: Žarko Grozdanić