Vesti iz trgovine
Walmart marketWal-Mart, najveći američki trgovački lanac, otvara na jesen prvu u nizu trgovina u sklopu koncepta malih trgovina životnih namirnica Marketside, od kojih će četiri trgovine biti na području Feniksa i direktno će konkurisati Tescovom lancu 'Fresh&Easy'.
Trgovine Marketside – površine 15 hiljada kvadratnih metara – su skoro za dve trećine manje od sadašnjeg najmanjeg formata trgovina koji lanac poseduje; odnosno čine trećinu od 45 do 48 hiljada kvadrata koliko ima Wal-Martov Neighborhood Market.
Marketsidov baner (zastava) biće prvi novi baner za Wal-Mart u SAD-u u poslednjih dvadeset godina. Trgovine će sadržavati limitiran asortiman osnovnih životnih namirnica i selekciju kvalitetnijih specijalizovanih proizvoda i proizvoda prirodne hrane.
 
Walmart marketside
 
Trgovine će takođe u svojoj ponudi imati sveže meso i mesne prerađevine. Mali formati trgovina životnih namirnica sadržavaće izbor sveže i gotove hrane slično ponudi Tescoovog formata trgovina 'Fresh&Easy Neighborhood Market'. Uz navedeno, Wal-Mart je zaštitio dva brend naziva, 'City Thyme' i 'Field&Vine', koji će najverovatnije biti nazivi brendova privatnih marki koje će lanac koristiti za životne namirnice i svežu hranu u svom novom formatu trgovina.