Vesti iz trgovine

Tuš Beograd otvaranjeSlovenački trgovinski lanac „Tuš” otvorio je juče u Ulici Nehruova 56 v, u Bloku 62, prvi supermarket u Beogradu. U izgradnju prodavnice na površini od 3.000 kvadratnih metara investirano je oko 3,9 miliona evra, a posao su dobile 52 osobe.

U supermarketu ima 14.000 artikala, od kojih je 80 odsto iz Srbije, a ostala roba je iz uvoza i iz Slovenije. Prodavnica radi od ponedeljka do subote od 7.30 do 21 sat i nedeljom od 8 do 15 časova.

Aleksander Svetelšek, generalni direktor „Tuša”, podsetio je da je ova kompanija dosad otvorila prodavnice u Somboru i Novom Sadu. Ukupna vrednost investicije grupe „Tuš” u Srbiji je veća od 40 miliona evra. Do kraja godine u Srbiji biće otvorena još tri supermarketa – u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Jagodini.

Aleksander Svetelšek je rekao da slovenački trgovački lanac „Tuš” pregovara sa srpskim preduzećima o proizvodnji robne marke „tuš” u Srbiji.

– Sa srpskim proizvođačima pregovaramo o proizvodnji kafe, mesa, mleka, čokolade i pića, a iz Srbije će se snabdevati i objekti u Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Dok ne počne proizvodnja u Srbiji „Tuš” će svoje robne marke dovoziti iz Slovenije, a na policama supermarketa u Srbiji mogu se očekivati na jesen – istakao je Svetelšek.

Prilikom otvaranja ovog supermarketa, kompanija „Tuš” poklonila je odeljenju Prve pedijatrije hematoonkološke službe Instituta za majku i dete ček u vrednosti od 80.000 dinara.

Vlasnik lanca supermarketa Tuš, prema oceni slovenačke revije „Menadžer”, proglašen je za najbogatijeg Slovenca. Vrednost njegove imovine procenjuje se na oko 550 miliona evra.

Izvor: Politika