Vesti iz trgovine

InterMerkur Slovenačka kompanija Merkur je u Sarajevu otvorila savremeni trgovački centar na 14.000 kvadratnih metara prostora gde će kupci prvi put na jednom mestu moći da nađu široku ponudu od 35.000 proizvoda za kuću, vrt i radionicu.

Reč je o najvećem Merkurovom centru, s obzirom na to da slični centri, osim u Sloveniji, postoje u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji, te jednom od najvećih centara tog tipa na Balkanu.


Unutrašnji prodajni prostor iznosi 10.080, a spoljni 4.000 kvadratnih metara, namenjenih vrtnom programu, crnoj metalurgiji i građevinskom materijalu. Ukupna investicija vredi 25 miliona EUR, a u samom centru zaposleno je 100 radnika.

Uz prodajni i skladišni prostor, novi Merkurov tržni centar ima podzemnu garažu i spoljni parkirng, a od prodajnih usluga kupcima nudi: kućnu dostavu, izradu nacrta kupatila, aranžiranje poklona, odvoz bele tehnike, mešanja boja i slično.

Prema rečima direktora Intermerkur Nova Sarajevo, Merkurovog kćerinskog preduzeća, u narednim godinama Merkur u BiH planira povećanje veleprodajne mreže otvaranjem tri regionalna centra - u Banja Luci, Tuzli i Mostaru, te mu je plan do 2013. u BiH dostići promet od 155 miliona EUR i imati oko 700 zaposlenih.

Izvor: Economy