Vesti iz trgovine

PlazaProjekat BELGRADE PLAZA investitora Plaza Centers u Višnjičkoj ulici u Beogradu dobio je svu neophodnu dokumentaciju kako bi otpočela njegova izgradnja.

Izraelska kompanija izgradiće shopping centar na 61.000 kvadrata od čega će nešto više od 32.000 biti prodajna površina. Prizemni deo kao i prvi sprat rezervisani su za prodajne objekte, dok će na drugom spratu posetioci uživati u bioskopskim salama, restoranima i igraonicama za decu. Rušenje fabrike Sport na čijoj parceli će biti izgrađen budući centar očekuje se vrlo uskoro, a otpočinjanje građevinskih radova na izgradnji samog centra očekuje se na jesen.

Vrednost investicije iznosi oko 80 miliona evra, a završetak izgradnje i otvaranje centra planiran je u prvoj polovini 2017 godine.

Plaza Centers poznata je po izgradnji centra Plaza Kragujevac, koji je nedavno prodat rumunskoj kompaniji NEPI za 39 miliona evra. Prilikom preuzimanja centra, vodeći ljudi kompanije NEPI, izjavili su da je kupovina centra u Kragujevcu samo prvi u nizu velikih projekata u Srbiji ali i na celom Balkanu, na kome imaju ambiciozne planove.

Pripremio: Žarko Grozdanić