Vesti iz trgovine

shopping mallKompanija MPC Properties je započela izgradnju prvog shoping parka u Subotici koji će se prostirati na 10.000 kvadrata.

Kamen temeljac na mestu budućeg objekta položili su gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predstavnik kompanije MPC Properties Thomas Villadsen. Budući Retail Park Shoppi biće lociran na samo 2.5km od centra Subotice i zadovoljavaće sve visoke građevinske i arhitektonske standarde. Ponuda prvog Retail Parka u Subotici uključivaće veliki izbor modnih brendova, ponudu tehnike, uređenje doma ali i bogat zabavni sadržaj. Sve prodavnice imaće ulaz sa centralnog parkinga čiji će kapacitet biti 300 vozila.

''Sredstva koja će zakupci Retail Parka Shoppi uplaćivati na ime poreza, direktno će se slivati u gradski budžet, što će se pozitivno odraziti na ekonomsku sliku Subotice'', izjavio je gradonačelnik tog grada Jene Maglai.

Vrednost izgradnje prvog Retail Parka u Subotici iznosi više od 10 miliona evra i predstavlja još jednu važnu investiciju kompanije MPC Properties pored Ušća Shopping Centra, Immo Outlet Centra ali i mnogih poslovnih i stambenih objekata građenih po najvišim svetskim standardima. Plac na kome će se nalaziti Shoping Centar Shoppi pripadao je austrijskoj kompaniji Quinterra.

U drugoj fazi planirana je izgradnja supermarketa Lidl, a gradonačelnik Subotice je izjavio da će grad učiniti sve kako bi i nemačka kompanija krenula u realizaciju projekta.

Pripremio: Žarko Grozdanić